Kontakt

Za vsa Vaša vprašanja, mnenja in komentarje smo dosegljivi na email naslovu hipnoza.dusa@gmail.com.

Izredna moč hipnoze

S hipnozo se seznanjamo pretežno iz filmov, cirkuških predstav in podobno. Prav zaradi prvih izkušenj na nepravi način, mnogi ljudje imajo napačno predstavo o tem fenomenu. Predstavljajo si hipnozo kot nekakšno magijo, misterij, zabavno predstavo, itd. Ni nenavadno, da nekateri enačijo hipnozo s transom, kjer se manipulira s poskusno osebo. Morda se prav zaradi takšnega spoznanja mnogi bojijo hipnoze, ker mislijo, da bo med seanso nekdo upravljal z njihovim vedenjem, kar seveda ne drži. Trans ali zanos je stanje ojačanih čutov in povečane sugestibilnosti. V tem mejnem področju med spanjem in stvarnostjo prihaja do zmanjšane aktivnosti možganov in se odpirajo vrata podzavesti.
Obstaja več nivojev hipnotičnega transa.

Kaj je pravzaprav hipnoza? Hipnoza je stanje zavesti, namensko izzvana globoka sproščenost, v kateri se človek nahaja med spanjem in realnostjo. Med hipnozo se zavestni del osebnosti umika tako, da dopušča direktno komunikacijo s podzavestjo. Do neke mere in v določenih, zlasti začetnih stopnjah hipnoze, oseba se zaveda vsega kar se dogaja okrog nje in v zvezi z njo in je sposobna prekiniti seanso kadarkoli. Osebi je stanje globoke opuščenosti všeč, zato želi, da se seansa nadaljuje. Telo in um sta opuščena do te mere, da osebe ne čutijo potrebo da se uprejo, oziroma v globljih nivojih ta želja povsem ugasne ali pa je celo nemogoča. Leva polovica možganov, ki odgovorna za racionalno mišljenje, logiko in analizo je v hipnozi izključena, blokirana. Desna polovica možganov, ki je odgovorna za domišljijo, fantazijo, vizualizacijo, v hipnotičnem transu je aktivna.

S hipnozo pripeljemo osebo v stanje transa, v tako imenovanje stanje spremenjene zavesti. Ko možgani pričnejo delovati v stanju Alfa (tipične frekvence od 8 do Hz), v globoki sproščenosti, takrat se začenja stanje transa. Od tega trenutka dalje koncentracija se premika od zunaj proti notranjosti, zunanji dražljaji postanejo nepomembni, razen glasu hipnotizerja, ki je pozornost osebe preusmeril v lastna navodila. Podzavest »izključi« lastno kritičnost in brez rezerve sprejema navodila od hipnotizerja. Nekaj zelo podobnega doživljamo skoraj vsi in skoraj vsak dan: na primer ko se zbujamo in prevladuje Alfa stanje, ali pa ko se uležemo k spanju in se za kratko, na meji med budnostjo in spanjem, znajdemo v Alfa stanju, kjer se lahko prične hipnoza. Podobna stanja doživljamo, ko nam misli odtavajo, čeprav morda ravno takrat beremo knjigo ali časopisni članek.

Hipnoza je izzvano stanje duha (stanje transa) z namenom, da ustvarimo kontakt s podzavestnim delom uma.


Razlike med snom in hipnozo

SEN

HIPNOZA

Pozornosti sploh ni

Pozornost je močnejša

Sprejemanje dražljajev je onemogočeno

Pacient sliši vsako besedo

Ne obstaja kritičnost do doživljanja

Oseba je delno kritična

Zavest je blokirana

Obstaja orientacija za  prostor in čas

Ne obstaja orientacija

Pomnjenje je zadržano, če ne sugeriramo
drugače

Pomnjenje je blokirano

 

Z osebo ne moremo verbalno komunicirati

 
"Sleherna hipnoza je samo hipnoza"

Samo hipnoza (ali avto hipnoza) je popolnoma enaka vodeni hipnozi, le da stanje transa dosegamo sami. Nismo vsi enako dovzetni za hipnozo. V nasprotju s splošno razširjenim mnenjem, da hipnoza ni možna pri »značajnih osebah« ali karakternih osebah, je zmožnost hipnoze odvisna od sposobnosti za domišljijo in vizualizacijo (zmožnostjo predstavljanja). Dostopnost do podzavesti je možna s predstavljanjem, ustvarjanjem slik v naših možganih. Sleherna naša misel, če so v njej poudarjeni občutki, ima izredno tendenco, da se uresniči. Da bi misel dobila moč za uresničitev, je predpogoj izredna želja, motivacija za določen cilj.

Ali sleherna oseba lahko uporablja (izvaja) samo hipnozo? Odgovor je – da!
Če želimo izboljšati svoje zdravje, odpraviti lastne negativne lastnosti, nezaželeno vedenje
ali izboljšati svoje samozaupanje ali samopodobo, lahko brez zadržkov izvajamo samo hipnozo.
Nekateri bodo izredno hitro dosegli zaželeni cilj, drugi pa bodo potrebovali več časa in več vaje.

Za kaj vse lahko uporabljamo samo hipnozo? Potrebna je začetna želja, da se nekaj naredi za sebe in hipnoza bo na čudežen način, brez zdravil in drugih pripomočkov, odpravila neželene navade.Kaj hipnoza ni?

Hipnoza ni magija in ni nadnaraven pojav.
Ni stanje v katerem smo brez občutkov.
Ni stanje v katerem nam nekdo vriva svojo voljo.
Ni enako sugestiji, čeprav izboljšuje sugestibilnost.


Kje pomaga hipnoza?

Pri telesnih in emotivnih problemih. Še posebno je hipnoza uspešna pri mešanih stanjih, kjer se telo in duševnost prepletata. Podzavest kontrolira vse biološke funkcije v telesu, zato je razumljivo, da s hipnozo razrešimo mnoge psihosomatske težave in vplivamo na vse bolezni kjer je pomembno »vpletena« čustvena komponenta.


Kje je hipnoza uspešna?

Pri stresnih stanjih
Pri hujšanju
Osvobaja od različnih strahov (fobije)
Odpravlja slabe navade (razvade)
Pri odvajanju od kajenja
Za izboljšanje spanja (zmožnost zaspati ali podaljšati spanje)
Pri jecljanju (če je vzrok v čustvih)
Zasvojenosti od alkoholizma
Odvisnosti od mamil
Odvisnost od zdravil
Izboljšuje koncentracijo
Vpliva na izboljšanje učnega uspeha
Nervoznosti
In pri vseh tu ne naštetih težavah, kjer želimo odpraviti neželene navade


Naša ponudba vsebuje CD z navodili za uporabo in knjižico o hipnozi.
Cena za sleherni CD je 18,00 EUR + stroški pošiljanja. Strošek pošiljanja+ plačilo po povzetju je 4,20€, dostavlja GLS.
CD s samohipnozo lahko naročite po povzetju, ali pa po predhodnem nakazilu na račun Tasja Natura d.o.o., 60000-0000097362, Hranilnica Lon - v tem primeru strošek dostave znaša 2,70€, zato vas prosimo, da izpolnite naročilo.
Pošiljko boste prejeli v dveh dneh.

Za vse morebitne pripombe ali želje, nam lahko pišete na hipnoza.dusa@gmail.com


NAROČILO CD-ja OPRAVITE TUKAJ!